De Lasso-Zuid 22
2371 EW Roelofarendsveen

Telefoon: (071) 332 00 50
E-mail: info@heembouw.nl 
Site: www.heembouw.nl 

‘Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn’

Heembouw bestaat sinds 1939. In de eerste jaren van ons bestaan, bouwden we boten. Later zijn we huizen gaan bouwen en uiteindelijk zijn we uitgegroeid tot de bouwonderneming die we nu zijn. Met vestigingen in Roelofarendsveen (waar we zijn ontstaan), Breda, Amersfoort en Rotterdam. We bouwen en renoveren woningen, kantoren en bedrijfsruimten. Zoals woonwijk De Oevers, maar ook Waterryck en de Golven. Ook ons eigen hoofdkantoor in Roelofarendsveen hebben we zelf gebouwd, maar ook In Balance. En zo’n beetje alle bedrijven die op het Veenderveld gevestigd zijn, zijn door Heembouw gebouwd. Maar de meeste projecten doen we buiten Roelofarendsveen. Meestal naar een ontwerp van ons eigen architectenbureau, Habeon Architecten.

Kies je beroep en ga d’r voor!

Werken bij Heembouw kan in uiteenlopende functies. Natuurlijk als uitvoerder of timmerman op de bouw. Maar ook als architect, dataspecialist, ICT-er of administratieve kracht. Er zijn functies waarvoor je een bouwkundige opleiding op MBO of HBO-niveau nodig hebt. Maar we hebben ook plek voor collega’s in HR, ICT, financiën of marketing. De bouw biedt meer kansen dan je denkt!

Meewerken aan een super duurzaam gebouw en een bijzonder ontwerp

Dit is distributiecentrum The Tube in Tilburg. Hoe gaaf is het om je als architect te mogen uitleven op zo’n spectaculair ontwerp? Of om in de uitwerking van de plannen te zoeken naar de meest duurzame oplossingen? En om samen met vaste bouwpartners te puzzelen hoe de klant zijn werk goed kan doen in het nieuwe pand en waar al zijn medewerkers een goede plek hebben? Of om dit pand te mogen bouwen? Je staat er vast niet bij stil, maar achter een gebouw als dit zit een heel team van Heembouw en Habeon Architecten. Plus een heleboel mensen die werken voor de leveranciers waarmee we zo’n pand realiseren. Ieder met een eigen rol en de inzet van zijn eigen vakkennis. Samen maken we een plek waar mensen willen zijn.

Meewerken aan een nieuwe woonwijk, bedacht met de bewoners

Dit is De Oevers van Roelofarendsveen. Een nieuwe woonwijk, waarvan de bouw in 2013 is gestart en die straks, 1 december officieel “klaar” is. Hoe leuk is het, om vanaf letterlijk niets, een hele wijk te ontwikkelen en bouwen? En om samen met de toekomstige bewoners, te bedenken hoe de woningen eruit kunnen gaan zien, en de openbare ruimte? En om de woningen verkocht te krijgen door informatieavonden te organiseren, folders te laten maken en een modelwoning in te richten? En om de bouw van al die verschillende typen woningen, met hun eigen gevel en kleur goed te organiseren en uit te voeren? Je staat er vast niet bij stil, maar achter een woonwijk als dit zit een heel team van Heembouw en Habeon Architecten. Plus een heleboel mensen die werken voor de leveranciers waarmee we zo’n wijk realiseren. Ieder met een eigen rol en de inzet van zijn eigen vakkennis. Samen maken we een plek waar mensen willen zijn.

Meewerken aan de modernisering van een bestaand kantoor, passend bij deze tijd

Dit is het hoofdkantoor van Heembouw in Roelofarendsveen. Hier werken zo’n 120 mensen. Het gebouw is in 1997 gebouwd en is afgelopen jaar ingrijpend verbouwd en verduurzaamd. Hoe uitdagend is het, om voor je eigen collega’s een nieuwe, aantrekkelijke werkomgeving te ontwerpen? En om de bestaande bouw te transformeren tot een duurzaam en modern kantoor, waar plek is om in alle rust te werken maar ook om in een groep samen te werken? En hoe spannend is het om, terwijl je collega’s gewoon aan het werk zijn, onder hun ogen het pand te verbouwen? Je staat er vast niet bij stil, maar achter een kantoorrenovatie als dit zit een heel team van Heembouw en Habeon Architecten. Plus een heleboel mensen die werken voor de leveranciers waarmee we zo’n kantoorrenovatie realiseren. Ieder met een eigen rol en de inzet van zijn eigen vakkennis. Samen maken we een plek waar mensen willen zijn.

Activiteiten

VR-Experience
Elk ontwerp van een gebouw wordt door Habeon Architecten in 3D uitgewerkt. Loop virtueel door een bedrijfshal of woning en ervaar hoe een ontwerp tot leven komt.

Ontwerp je droomhuis
Aan de basis van een bedrijfsgebouw, kantoor of woning ligt een programma van eisen. Hierin beschrijft de klant aan welke wensen en eisen zijn nieuwe gebouw moet voldoen. Ga aan de hand van een programma van eisen aan de slag met het ontwerp van je eigen droomhuis.

Middagprogramma

 We leiden je rond door ons vernieuwde kantoor en laten je kennismaken met de verschillende afdelingen. Hier hoor en zie je wat de verschillende functies in de architectuur en bouw inhouden.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Open Bedrijvendag bij Heembouw en Habeon Architecten? Bel ons op 071-3320050 of mail naar info@heembouw.nl.


Postbus 158 | 2370 AD Roelofarendsveen
E-mail: secretariaat@ova-kaagenbraassem.nl