Veenderveld 47j
2371 TY Roelofarendsveen

Telefoon: (071) 331 27 38
E-mail: pkm@pkmachinebouw.nl 
Site: www.pkmachinebouw.nl 

Peter Krul startte PK Machinebouw in 1990 als eenmanszaak. Het bedrijf is gegroeid naar toen medewerkers op dit moment. Ooit begon hij als verspaner, maar al snel kwam er technisch advies bij en het verzinnen en bouwen van toen nog kleinere apparatuur. Op dit moment is het werk opgesplitst in verschillende afdelingen: ontwerp, productie, assemblage en onderhoud. Onze specialiteit ligt op nauwkeurig werk in kleinere series of enkele stuks. Bij ons werken tekenaars/ontwerpers, verspaningsspecialisten, lassers en monteurs. Zo kunnen we heel veel markten bedienen. We maken ook nog steeds veel onderdelen voor andere bedrijven.

Kies je beroep en ga d’r voor!

Ontwerper/ tekenaar

Ontwerpen en tekenen doen we in 3D-tekensoftware, deze bestanden kunnen we dan inlezen in onze CNC machines en eventueel in onze 3D-printer. Regelmatig komen er klanten langs met alleen een schets of een idee wat verder uitgewerkt moet worden. Ook ontwerpen we voor andere bedrijven, waarna we de onderdelen leveren.

Verspaningsspecialist

Als verspaningsspecialist maak je van de ontwerpen en tekeningen echte dingen van bijvoorbeeld staal, RVS, brons, messing, aluminium en kunststof. Dit doen we met machines en met speciale computergestuurde CNC apparaten.

Tester /montage

In onze fraai uitgevoerde montageruimte wordt alle laboratoriumapparatuur die onze klanten bestellen gemonteerd en getest. Ook worden hier alle praktijktests uitgevoerd in de conceptfase van een project.

Onderhoud

Door het goed onderhouden van machines voorkom je storingen zo veel mogelijk. Wij ontwikkelen en onderhouden onze eigen laboratorium-apparatuur (automatisering) al twintig jaar. Maar we doen dat ook voor andere bedrijven. Voor iedere machine die we maken stellen we een onderhoudsprogramma op.

Activiteiten

Helaas mag je van de wet bij ons in de fabriek niet zelf achter de machines plaatsnemen. Maar we gaan ze uiteraard wel uitleggen en demonstreren. Ook is de fabriek nog gewoon in productie tijdens deze dag. Natuurlijk zorgen we ervoor dat de benodigde veiligheidsmiddelen aanwezig zijn..

Postbus 158 | 2370 AD Roelofarendsveen
E-mail: secretariaat@ovkb.org