Veenderveld 47j
2371 TY Roelofarendsveen

Telefoon: (071) 331 27 38
E-mail: pkm@pkmachinebouw.nl 
Site: www.pkmachinebouw.nl 

‘Kom langs en ontdek je toekomst’

PK Machinebouw is in 1990 gestart door Peter Krul als eenmanszaak en gestaag gegroeid naar 10 Fte’s op dit moment. Begonnen als verspaner kwam er snel technisch advies bij en het verzinnen en bouwen van toen nog kleinere apparatuur. Op dit moment is de bedrijvigheid opgesplitst in verschillende afdelingen, ontwerp, productie, assemblage en onderhoud. Onze specialiteit ligt op nauwkeurig werk in kleinere series of enkel stuks werk. Bij ons werken tekenaars/ontwerpers, verspanings-specialisten, lassers en monteurs.Met deze personeelsbezetting kunnen we heel veel markten bedienen en maken ook nog steeds heel veel onderdelen ook voor andere bedrijven, dus zeker niet alleen voor onze zusterbedrijven.

Kies je beroep en ga d’r voor!

Wij hebben vele verschillende soorten beroepen. Lijkt een van deze beroepen op jouw droombaan of wil je gewoon eens bij ons binnen kijken?
Wat ik leuk vind aan ons werk; geen dag is gelijk. Na al deze jaren in de techniek leren we nog dagelijks nieuwe dingen.
We kunnen technische problemen voor onze klanten oplossen; soms simpel en soms complex. Sta jij te popelen om technische vraagstukken op te lossen?
Kom dan op 12 november bij ons langs op het Veenderveld.

Ontwerper/ tekenaar

Ontwerpen en tekenen gebeurd bij ons alleen nog in 3D tekensoftware, deze bestanden kunnen we dan inlezen in onze CNC machines en eventueel in onze 3D printer. Regelmatig komen er klanten met alleen een schets of een idee wat verder uitgewerkt moet worden, ook ontwerpen we voor andere bedrijven waarna we ook de onderdelen leveren.

Verspaningsspecialist

De ontwerpen en tekeningen aangeleverd door klanten of collega bedrijven of die gemaakt zijn op onze ontwerp afdeling worden hier gerealiseerd in diverse staal, RVS, brons, messing, aluminium en kunststoffen welke we in ruime mate op voorraad hebben. Ook hebben we naast onze CNC apparatuur nog steeds ook conventionele machines.

Tester /montage

Onze zeer fraai uitgevoerde montage ruimte waar alle laboratorium apparatuur word gemonteerd, getest en door de klant wordt afgenomen. Tevens worden in deze ruimte alle praktijktests uitgevoerd in de concept fase van een project. Op de bovenste etage van dit pand zit de ontwerp afdeling en de administratie.

Onderhoud

Door preventief onderhoud, dat is onderhoud voordat er iets stuk is, worden storingen zo veel mogelijk voorkomen. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en onderhouden van onze eigen laboratorium (automatisering) apparatuur alsmede apparatuur van derden. Voor iedere machine stellen een onderhoudsprogramma op.

Activiteiten

Helaas is het bij ons in de fabriek niet toegestaan om zelf achter de machines plaats te nemen, we gaan ze uiteraard wel uitleggen en demonstreren, ook is de fabriek nog gewoon in productie tijdens deze dag. Benodigde veiligheidsmiddelen zullen door ons worden verstrekt.

Middagprogramma

Tussen 14.00 en 17.00 staat het bedrijf open voor meer bezoek, dus als je ouders, broertjes of zusjes, opa’s of oma’s interesse hebben, zijn ook deze van harte welkom.. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de Open Bedrijvendag bij PK Machinebouw en AAA Lab Equipment? Bel ons op 071-331 27 38 of mail naar pkm@PKMachinebouw.nl.

Postbus 158 | 2370 AD Roelofarendsveen
E-mail: secretariaat@ova-kaagenbraassem.nl