Jacobus
Saskia van Uylenburchlaan 1
2377 CR Oude Wetering

Woudsoord
Weteringpad 3
2481 AS Woubrugge

Telefoon: (088 – 209 1000)
E-mail: info@wijdezorg.com
Site: www.wijdezorg.com

”Kom een kijkje nemen in de dynamische wereld van de ouderenzorg!

In de Rijnstreek levert WIJdezorg al vele jaren ouderenzorg. Vanuit zeven zorglocaties in de gemeenten Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop bieden we uitgebreide mogelijkheden voor wonen met zorg in onze mooie verzorgingshuizen, dagzorg zorg voor de cliënten die thuis wonen.

Wil je een functie in de Zorg, of bij Welzijn of wellicht Wonen?

Er zijn verschillende functies waaruit je kunt kiezen bij WIJdezorg. Kies je voor Wonen, met bijvoorbeeld functies als restaurantmedewerker, huismeester of medewerker huishouding. Of ligt het werk in Welzijn je meer? Met functies als activiteitenbegeleider of huiskamer assistent. En natuurlijk diverse functies in de Zorg, zoals helpende, verzorgende, verpleegkundige, allemaal mogelijk in de zorglocaties als ook bij de cliënten thuis.

Activiteitenbegeleider

Als activiteitenbegeleider help je mensen met lichamelijke, verstandelijke of sociale problemen hun dagbesteding op een zinvolle en plezierige manier in te vullen. Je gaat bijvoorbeeld schilderen met een groep ouderen met dementie of doet boodschappen met een cliënt. Je stemt je activiteiten steeds af op het doel dat je met je cliënt wilt bereiken – denk bijvoorbeeld aan ontspanning, vergroten van het zelfvertrouwen of opbouwen van een dagelijks ritme – en houdt daarbij rekening met zijn/haar wensen en mogelijkheden. De activiteitenbegeleiding kan zowel op individuele basis als in groepsverband plaatsvinden. Je werkt daarbij volgens een plan of bepaalde methode

Verzorgende

Als verzorgende voer je verzorgende, begeleidende en verpleegtechnische werkzaamheden uit. De taken variëren van wassen en aankleden, het toedienen van medicijnen of het verzorgen van wonden tot het geestelijk begeleiden van mensen. De cliënten kunnen heel divers zijn, bijvoorbeeld minder validen, zieken of cliënten met dementie. Je werk heeft ook een sociaal component. Een belangrijk onderdeel van je werk is luisteren en gesprekken voeren met de cliënt. Als verzorgende kun je mensen thuis helpen (extramurale zorg) of in een van onze zorglocaties (intramurale zorg). Verzorgende worden? Hiervoor bestaat een speciale opleiding op MBO niveau. Waarbij je naast een basisopleiding kunt kiezen tussen verschillende varianten. Zoals geestelijke gezondheidszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg.

Medewerker team Eten & Drinken

Ons team Eten & Drinken heeft meerdere medewerkers met verschillende functies, bijvoorbeeld keuken medewerkers, gastvrouwen en administratieve medewerkers.
Als gastvrouw zorg je ervoor dat alle vragen van zowel bewoners als gasten voldoende beantwoord worden. Ook zorg je met de collega’s van de keuken voor de warme maaltijd die tussen de middag geserveerd wordt. Als er activiteiten plaatsvinden zal je ook hierbij aanwezig zijn en zorgen dat een ieder zich op het gemak voelt en zich vermaakt.

Activiteiten

In de ochtend komen de scholen in groepen van 15-20 personen naar Jacobus waar medewerkers van Wonen, Zorg en Welzijn de groep door middel van korte workshops kennis laten maken met de verschillende kanten van het werken bij Jacobus.

Middagprogramma

In de middag kunnen mensen spontaan langskomen voor een korte rondleiding. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de Open Bedrijvendag bij Jacobus (WIJdezorg). Bel ons op 088- 209 1000 of mail naar info@wijdezorg.com.

Postbus 158 | 2370 AD Roelofarendsveen
E-mail: secretariaat@ova-kaagenbraassem.nl