Rembrandt van Rijnsingel 31
2371 RB Roelofarendsveen

Telefoon: 071 3319100
E-mail: info@apotheek-alkemade.nl
Site: www.apotheekalkemade.nl

Bij apotheek Alkemade en apotheek Waterryck kun je je geneesmiddelen halen. Daarbij is het belangrijk om goede voorlichting en advies te geven over de medicatie. We werken goed samen met bijvoorbeeld de huisartsen in onze gemeente. We leveren niet alleen geneesmiddelen, maar hebben ook gesprekken met mensen over de medicijnen, waarin we hen advies geven. Verder doen we alles wat er nog meer bij hoort, zoals online medicatie herhalen, bezorgen en de afhaalautomaat bedienen. Zo hopen we dat iedereen die vragen heeft over zijn/haar medicijnen ons weet te vinden.

Veel verschillende beroepen

Apotheker

Bezorger

Apothekers-assistentes

Binnen een apotheek zijn er veel verschillende beroepen op elk niveau. Aan de balie zie je meestal de apothekersassistentes aan het werk. Zij mogen de medicijnen afleveren, geven instructies en beantwoorden al je vragen. Achter de balie werken verschillende medewerkers die helpen bij het klaarmaken van de medicijnen, het opruimen van de bestelling etcetera. Ook hebben we bezorgers in dienst die de medicatie door de hele gemeente bezorgen. De leiding van de apotheek is in handen van de apotheker, een veelzijdige beroep. Hij of zij heeft veel kennis. De apotheker helpt graag mee aan de balie, maar voert ook medicijngesprekken en overlegt met de dokter over de beste keuzen van geneesmiddelen. De apotheker doet ook de inkoop en bijvoorbeeld het personeelsbeleid.

Activiteiten

Naast een kleine quiz om je kennis van geneesmiddelen en de werkwijze in een apotheek te testen, leiden we je graag rond in de apotheek, zodat je eens een kijkje achter de balie kunt nemen.

OVKB Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Tech Campus De School
Schoolbaan 1, 2371 VJ Roelofarendsveen
secretariaat@ovkb.org